5 sfaturi pentru un crowdfunding de succes

09 May 2022

Crowdfunding-ul a devenit popular în ultimii ani. Practic, ce presupune acest termen? Cineva lansează o idee și cere sprijin financiar pe internet, pentru a-și duce la bun sfârșit viziunea. Această idee este cel mai bine expusă cu ajutorul clipurilor video, în care autorul arată beneficile și explică de ce are nevoie de bani.

 

Pentru a ajunge la inima și portofelul celor care reprezintă target-ul său, autorul ideii are nevoie de un videoclip bine structurat, bine făcut. Pentru asta, e nevoie să respecte câteva reguli de bază. Simple, dacă le citim.

 Să vedem 5 dintre acestea:

 

  1. Stabilirea duratei clipului – experții în domeniu recomandă ca un astfel de clip să nu depășească 5 minute. Un studiu realizat de crowdfunding.io arată că videoclipurile mai scurte de 5 minute au cu 25% mai multe șanse să-și atingă scopul.

 

  1. Clipul trebuie să spună o poveste – poate că această regulă ar fi trebuit să fie la punctul 1. „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”, spunea Gheorghe Dinică în Filantropica. Putem face o paralelă cu ideea de crowdfunding. Povestea din spatele clipului trebuie să convingă, să aibă început, conținut și încheiere și să pună în evidență punctele-forte ale ideii pentru care se cere sprijin.

 

  1. Evidența pașilor care vor fi bifați – oamenii sunt convinși să dea bani, dacă văd că ideea are potențial și poate trece dincolo de o schiță și să ajungă în realitate. Astfel, clipul ar trebui să conțină lista etapelor care vor fi parcurse până când produsul va fi finalizat.

 

  1. Autorul trebuie să convingă – ideea care stă la baza respectivului proces de crowdfunding trebuie să aibă și un chip. Evident, al celui care vrea s-o ducă la capăt. Autorul / creatorul / inventatorul are un rol uriaș în clip și să arate că este demn de încrederea celor cărora le cere finanțare. Nu toată lumea se înțelege bine cu camera la început, dar sunt destule sfaturi pentru a rezolva această problemă.

 

  1. 4K, HD, nu SD – calitatea clipului este esențială. Un clip filmat cu un telefon vechi și aruncat pe youtube nu poate să convingă pe nimeni să trimită bani pentru a susține o idee. În schimb, un video realizat cu o camera profi, editat de un specialist poate face diferența dintre zero și hero.

 

Sursa: Wyzowl

Etichete:

crowdfunding, youtube

Vă recomandăm să parcurgeți și:



Simulator Ofertă