Analiza BTvideo.ro : De ce contentul video trebuie să fie elementul central al strategiei de marketing ?

01 Apr 2017

In ultimii ani, in marketingul modern, specialistii au atras atentia ca viitorul va sta in contentul video. Lumea s-a schimbat, obiceiurile s-au schimbat, traim in viteza, vrem sa ne luam informatiile intr-un timp cat mai scurt si de cele mai multe ori suntem atrasi de mesaje clare, concise si sub forma de video. Timpurile in care citeam comunicate de presa de 3 pagini sau mailuri cu 3.000 de caractere au apus demult. Din pacate, aceste practici sunt des intalnite in departamentele de marketing ale multor companii, drumul pana la marketingul modern fiind lung.

 

Astfel, a devenit clar că 2017 ar putea foarte bine reprezenta punctul de cotitură pentru marketing. Clipurile video nu reprezinta tocmai un secret printre multele tendințe ale marketingului si promovarii. Clipul video a fost asociat în mod tradițional cu o investiție oarecum importanta în termeni de timp, bani și resurse.

Vestea buna pentru marketing? Vremurile s-au schimbat, o analiza completa a pietei de marketing din Romania confirmand acest lucru.

Vestea proastă? Cei care nu vor imbratisa acest trend de video content cat mai repede, vor ramane intr-o piata de comunicare de maxim 20% ( detalii mai jos/studiul Cisco )

 

De ce sunteti ”obligati” sa schimbati comunicarea clasica cu Video Content ?

Cifrele nu mint: Video Content este pe cale de a domina web-ul în ceea ce privește acoperirea și traficul. Potrivit unui raport al Cisco lansat anul trecut( detalii aici ), Video Content-ul este proiectat să reprezinte peste 80% din traficul online, până în 2020, iar consumul va continua să crească si din acel punct.

Alte studii arata clar că ne petrecem o mare parte din timpul nostru on-line ( site-uri, social media, blogg-uri ). Tot aceleasi studii au masurat ca in peste 75% din timp cautam Video Content. Asadar, suntem consumatori de clipuri video. De exemplu, platformele sociale vizuale, cum ar fi Snapchat explodează în popularitate, in timp ce mari publicatii de presa clasica pierd mii de click-uri in fiecare zi.

Poate povestea cea mai elocventă de consum video este YouTube. Utilizatorii platformei, peste un miliard, petrec zilnic milioane de ore pentru a digera numai continut video, potrivit unei analize smartinsights.com.

youtube articol Video Content

 

Dar ce înseamnă tot acest consum pentru marketing? Din fericire, am trecut de etapa in care sa fim convinsi ca Video Content-ul functioneaza. Este, de departe, cea mai robusta si eficienta forma de marketing. Si avem, iar, alte cifre concrete… Conform HubSpot, in mai mult de 73% din cazurile de marketing B2B in care s-a folosit preponderent Video Content, rezultatul a fost urmatorul : rate mai mari de clic și conversie de pana la 51%. De asemenea, Video Content-ul are un rol esențial în influențarea deciziilor de cumpărare:

decizii cumparare
Din punct de vedere al SEO, video-ul este rege atunci când vine vorba de trafic, paginile web care conțin clipuri video au o rată de respingere mai mică decât paginile fara clipuri video. Având în vedere că video-ul este distribuit cu 1200% mai mult decât imaginile și textul combinate prin intermediul social media, scopul de a crea ceva viral pare mult mai accesibil atunci când este implicat un clip video. În cele din urmă, studiul HubSpot menționat anterior constată că 87% dintre companii implementeaza sau se gandesc sa implementeze conceptual de Video Content sub o forma sau alta. Însă, dacă faci parte din cei 13%, se pare că acum este momentul să iei o decizie clară în privința strategiei.

 

Mai mult decât atât, din 2014 încoace, Youtube si Facebook ( prin Video Content ) au acaparat mai mult de o treime din traficul pe mobil :

trafic mobil
Între timp, video-ul devine rapid o așteptare a traficului de astăzi, mai degrabă decât o excepție de la regula. Este esențial ca marketingul modern să înceapă să se gândească la video ca la o parte integrantă a strategiilor lor de comunicare. Nu există absolut nici o îndoială că marketingul video este aici pentru a rămâne; între timp, ar fi destul de redundant să spunem că 2017 este într-adevăr, o dată pentru totdeauna, definitiv anul de comercializare video. În timp ce perspectivele noastre continuă să se schimbe spre conținutul vizual, companiile care deja implementează acest concept vor avea numai de câștigat. În schimb, cei care au crezut că ”merge mai bine clasic” e timpul să se trezească. Nu există moment mai bun să-și schimbe strategia. Nu știi cu ce să începi ? Apelează la specialiști, caută partenerul ideal, externalizează !

 

Așadar, ce alegi ?

Un comunicat de presă clasic prin care iți inviți partenerii la un eveniment ? Sau o invitatie video smart de 40 de secunde in care un domn sau o doamna vorbeste direct partenerilor ?

O descriere învechită de 2.000 de caractere in cadrul site-ului tau la sectiunea Despre Noi ? Sau un scurt clip de 70 de secunde in care povestesti despre conceptul tău ?

O descriere tip articol lunga si tehnica a unui produs pe care il vinzi ? Sau o descriere video atractivă a produsului tău ?

Manualul de utilizare al unui cuptor de bucătărie…preferi sa citesti o carte de 80 de pagini sau ar fi mai atractiv si eficient daca ai urmari un clip scurt in care un personaj ti-ar explica concret cum poti utiliza cuptorul la adevaratul lui potential ?

Exemplele ar putea continua. Ce ar alege consumatorul ??? In proportie de 95% Video Content-ul J Noi, la Btvideo.ro, il numim Smart Multimedia Marketing

 

 

 

Etichete:

Smart multimedia marketing, strategie marketing, video content, video marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă