Blogul, o carte de vizită a afacerii

Dacă ar fi după noi, am spus că Internetul este a opta minune a lumii. Suntem toți prinși în această mare rețea a planetei. Iar blogurile reprezintă o parte a universului virtual prin care călătorim zi de zi. Companii mari, firme mici, actori, reparatori de televizoare, agenții de turism, ziariști – reprezentanți din toate categoriile au construit câte un blog. Evident, fiecare cu scopurile sale. Unii chiar trăiesc din astea. Să fii blogger probabil urmează să fie o meserie. Dacă nu cumva este și nu știm încă.

Orice am spune, blogul ajută afacerea, dacă este ajutat să crească și nu este lăsat să piară în eternitatea uitării virtuale. E ca pe câmp. Dacă nu pui îngrășăminte și apă, plantele nu cresc. Dacă nu pui cuvinte și idei, blogul moare. Statisticile spun că blogul este pe locul 3 în ceea ce privește canalul prin care dorești să-și promovezi / crești o afacere. Primele două poziții sunt reprezentate de Social media și newsletter / email. Este un motiv foarte bun pentru a face primii pași către un blog.

Dacă nu știți de unde să-l apucați, stați un pic, respirați adânc și gândiți-vă la câteva idei legate de domeniul dumneavoastră de activitate. Le luați pe rând și le dezvoltați în câte un articol de pe blog. Reacția cititorilor vă va indica exact direcția în care trebuie să mergeți cu următoarele postări. Sau, dacă vă e frică de un eșec, arătați postările offline unor prieteni sau colegi de încredere, care vă vor spune exact ce cred despre ce ați scris. Like-urile ar trebui sa aducă mult curaj, iar sprâncenele ridicate înseamnă că mai aveți un pic de lucru. Dar nu renunțați.

După ce v-ați făcut curaj să postați, o să vă calibrați cu ce doresc cititorii și atunci postările se vor naște mult mai ușor. Ușor, ușor, vă veți surprinde consumatorii cu articole care-i fac să descopere mediul (profesional sau familial) în care munciți sau trăiți. Mici secrete despre succesul afacerii dumneavoastră pot fi livrate în articole. Așa se creează și o interacțiune mai rapidă cu cititorii, care, cu siguranță, vor lăsa comentarii la postări.

Blogul business are mai multe avantaje, care duc compania la alt nivel. Un blog poate fi un excelent suport pentru clipuri video sau pentru content specializat. Mai mult, poate evidenția strălucirea companiei de care aparține. Evenimentele digitale pot fi găzduite pe un blog. Și nu e tot. Consumatorii pot folosi blogul ca un excelent loc unde să-și spună ideile, propunerile, nemulțumirile, dacă e cazul. Totodată, un blog poate crea relații cu diverse companii din același domeniu. Poate pare ciudat într-o lume concurențială, dar este posibil. În final, dezvoltarea afacerii include și creșterea blogului, care se poate face prin creșterea traficului calitativ al unui site.

Sursa: www.convinceandconvert.com

Părerea ta contează...

Comentarii