Al doilea click. SEO 5 pasi simpli catre ”click-ul care vinde”

22 Dec 2016

 seo 5 pasi simpli instrumente online utile în promovarea produselor și serviciilor

Site, blog, cont de Facebook, Instagram, Twitter nu conteaza platforma trebuie sa urmati SEO 5 pasi perfecti. Exemplele pot continua… iar la anul pe vremea aceasta vom avea câteva noutăți la capitolul instrumente online utile în promovarea produselor și serviciilor pe care vrem să le vindem. Toți spunem asta…sau cel puțin asta gândim.

E firesc ca fiecare click, fiecare vizitator, fiecare comment sau like să ne bucure. Ne numărăm și noi printre cei care se bucură pentru fiecare reacție pe care o au cititorii sau followerii, ca să le oferim denumirea de online 🙂

Încercăm însă să vedem mai departe de primul click. Consecința logică este că ne gândim la al doilea click, nu? 🙂 Al doilea click este cu siguranță cel puțin la fel de important ca primul. Primul este clickul de atenție, al doilea este clickul de client. Daca ați convins pe cineva că meritați atenție, următorul target este să îl convingeți să vă devină client, dacă rezumăm strict la ideea de business. Pe această direcție de monetizare, dacă nu aveți o strategie de Blog, vă pierdeți efectiv timpul. Fără strategie, se numește spaghetti blogging și este waste of time.

Pe Blog, dacă aveți ceva de vânzare, vă trebuie acel Content Marketing despre care discutam într-un articol precedent.  In SEO sunt 5 pasi, criterii pe care trebuie să le bifați step by step în timp ce scrieți:

1. De ce scrieți respectivul articol. Atenție la scopul final și precis. Cel mai probabil, să promovați sau să vindeți un produs sau un serviciu. Nu vă pierdeți în detalii care să piardă scopul pe care îl aveți 🙂
2. Publicul țintă. Sigur că afacerea ideală ar trebui să se vândă oricui, dar știți deja că vă adresați pe nișe.
3. Povestea din spatele mesajului cheie. Până la urmă e vorba de un Blog, nu de o reclamă la radio. Trebuie și o poveste frumoasă, nu?
4. Odată terminat articolul de pe Blog / ce faceți cu el? Unde îl răspândiți? Da, acolo, dar încercați mai mult de atât. Se poate 🙂
5. Tot ce ați scris face parte dintr-un calendar, da? Știți când ați scris ultimul articol și când îl veți scrie pe următorul, da?

Long story short pentru acest articol. Gândiți mai departe de primul click, căutați al doilea click. Primul click este doar un cititor, al doilea click este deja un client.

De la clipuri, până la studii și articole în media, BTVideo vă poate ajuta să urmati  pasii ” SEO 5 pasi ” transformand cititorii în clienți. De la clasicul marketing online pana la cele mai noi strategii de comunicare integrate. Pe ideea ca un clip face cat o mie de poze, avem detalii mai jos 🙂
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=wRYJ2EJwuUs[/embedyt]

Pe scurt acum despre un articol viitor: cum ar fi ca acești clienți din al doilea click să lucreze pentru business-eul pe care îl aveți? Free of charge, totul la nivel de online. Sigur că se poate 🙂 discutăm într-un alt articol.

Etichete:

5 pasi simpli, click-ul care vinde, instrumente online utile, promovarea produselor și serviciilor, seo 5 pasi simpli

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă