Strategiile flexibile sunt un “must”

06 May 2021

Influența pandemiei asupra campaniilor de video marketing este binecunoscută. Poate cel mai relevant exemplu este cel care înconjoară evenimentul de top de dincolo de Ocean, Super Bowl-ul. De ani buni, discuțiile despre reclamele care rulează înainte, în timpul și după acest supershow sunt aproape la același nivel cu cele despre jocul în sine.

Sume uriașe au fost investite în anii precedenți pentru un minut de publicitate în timpul Super Bowl. Clipurile publicitare au schimbat imaginea acestui eveniment din 1984, când o reclamă făcută de Apple a dat startul competiției între marketeri. Miza este mare. An de an, peste 100 de milioane de telespectatori văd meciul și reclamele.

Costurile au fost și ele uriașe. În 2020, 30 de secunde de reclamă au costat 5.6 milioane de dolari. Ei bine, ultimele 13-14 luni au însemnat o schimbare în obiceiurile de consum în ceea ce privește clipurile publicitare. Online-ul este la putere și poate duce, după cum spun unii experți, la reducerea sau chiar dispariția reclamelor de la Super Bowl. De ce? Simplu. Platforme precum Youtube oferă o targetare care-i ajută pe marketeri, iar costurile sunt mult, mult, mult mai mici.

Pentru a da tonul acestui trend, mai multe companii mari din State au decis să pună deoparte banii din bugetul de marketing destinați perioadei Super Bowl. Cel mai bun exemplu a fost oferit de Anheuser-Busch, compania care produce Budweiser, Bud Light sau Stella Artois. Fondurile au fost redirecționate către campanii de conștientizare a impactului pozitiv pe care-l are vaccinul anti-COVID-19 asupra vieții noastre.

Giganți precum PepsiCo și Coca-Cola au anunțat înainte de Super Bowl că nu vor bugeta sume uriașe pentru clipurile legate de acest eveniment, mai ales că vânzările globale au scăzut dramatic în ultimul an. Care sunt lecțiile învățate din aceste ultime luni?

  1. Campaniile video trebuie adaptate vremurilor – unele companii fac deja strategii personalizate pentru fiecare linie de produs. Fiecare bere, de exemplu, își croiește drumul său spre inima consumatorului, că tot vorbeam de Anheuser-Busch.
  2. Marketerii trebuie să fie foarte atenți – strategiile de marketing au nevoie de un refresh, din când în când, și asta pentru că piața se schimbă, publicul își crește pretențiile, iar canalele de promovare evoluează. O strategie de marketing video flexibilă este necesară.
  3. Piața trebuie înțeleasă – pandemia va trece, dar urmările sale vor rămâne, astfel că pulsul publicului trebuie luat constant, pentru a putea adapta strategiile de marketing.

 

Sursa: Idearocketanimation

Vă recomandăm să parcurgeți și:



Simulator Ofertă