3 reguli de bază pentru un demo video de succes

10 May 2023

Clipurile demonstrative sunt un tool excelent folosit de marketeri pentru a le arăta potențialilor clienți cum se folosește un anumit produs sau serviciu. 60 de secunde de videoclip bine făcut pot salva companiile producătoare de multe telefoane sau mailuri din partea celor care achiziționează un produs.

Se spune că o imagine face cât 1.000 de cuvinte. Ei bine, un clip demonstrativ face cât o tonă de explicații oferite clienților. Time is money, remember? Precum în cazul tuturor tipurilor de clipuri de promovare, și cel demonstrativ are câțiva pași care trebuie urmați, pentru a avea un impact semnificativ.
Cunoașterea potențialilor și a actualilor clienți este o regulă de bază și primul pas în acest proces de construire a clipului. Apoi, se planifică toate etapele, de la lungimea clipului până la necesarul de instrumente și resurse umane. Alegerea tipului de clip (cu un singur personaj, live action, animat etc), redactarea scriptului, alegerea locației de filmat, filmarea, post-producția și publicarea fac parte din drumul pe care-l are de parcurs acest video.

Marketerii respectă, în general, aceste etape, însă sunt câteva reguli pe care nu trebuie să le încalce. Să le vedem:

1. Arată, nu spune! – o simplă înșirare a calităților pe care le are un produs îl va plictisi pe cel care vizionează clipul. În schimb, o demonstrație practică a celor mai importante caracteristici va crea o legătură cu potențialul client și un prim pas spre achiziționarea produsului.

2. Imaginea de calitate face totul – clipul trebuie să arate că produsul bifează toate necesitățile pe care le are potențialul consumator. De aceea, fiecare pixel, fiecare frame trebuie să emane calitate. Planificarea minuțioasă trebuie să atingă inclusiv nivelul de lumină la care se filmează, iar decorul trebuie să fie perfect.

3. Repetiția este mama succesului – imaginile reprezintă doar o parte a succesului unui video demonstrativ. Cealaltă parte vine din sunet, din vocea celui care explică de ce acel produs este potrivit nevoilor audienței. De aceea, discursul, scriptul trebuie repetat până la perfecție, iar dicția naratorului trebuie să fie impecabilă.

Vrei și tu un clip demo premium pentru compania ta? Dă-ne un semn, fie la numărul de telefon 0723.537.799, fie pe email-ul office@btvideo.ro.

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă