4 pași pentru o strategie de video marketing pe LinkedIn

18 Apr 2023

În 2023, video marketingul pe LinkedIn a devenit o metodă extrem de populară pentru companii și persoane, deopotrivă. LinkedIn, platforma născută și axată pe afaceri, este acum considerată una dintre cele mai bune locuri pentru a crește conștientizarea brandului și pentru a ajunge la o audiență B2B (business-to-business).

Cu o creștere continuă a utilizatorilor de pe LinkedIn, oamenii sunt din ce în ce mai atrași de postările video, care le permit să înțeleagă mai bine subiectele complexe sau să intre în contact cu persoane cu care altfel nu ar fi avut acces. Prin urmare, video marketingul este considerat a fi o abordare extrem de eficientă pentru a ajunge la o audiență largă și, mai ales, implicată.

În 2023, companiile și indivizii care utilizează LinkedIn pentru marketing își concentrează mai mult eforturile pe video marketing decât pe orice altă tactică. În loc să se bazeze doar pe texte și imagini, acum se folosesc mai multe clipuri video pentru a crea conținut de calitate și pentru a atrage audiența.

Pentru a avea succes în video marketingul pe LinkedIn în 2023, este important să se ia în considerare câteva sfaturi cheie:

1. Începeți cu o strategie bine pusă la punct – Planificați obiectivele, tipurile de conținut video pe care doriți să le creați și cine este publicul dumneavoastră țintă.

2. Asigurați-vă că videoclipurile urcate pe LinkedIn sunt profesionale – Investiți în echipamente de înregistrare și editare de calitate și luați în considerare angajarea unui profesionist în producție video dacă nu aveți experiență.

3. Conținutul trebuie să fie interesant și educativ
– Încercați să găsiți subiecte care sunt relevante și interesante pentru audiența țintă și să le oferiți informații valoroase.

4. Promovați-vă videoclipurile – Utilizați strategii de marketing pentru a vă promova videoclipurile pe LinkedIn și pe alte platforme de social media.

În plus, în 2023, noile caracteristici de video marketing de pe LinkedIn, cum ar fi chat-ul video și live streaming-ul, permit utilizatorilor să interacționeze mai bine cu audiența lor. Aceste caracteristici au devenit foarte populare și se estimează că vor fi din ce în ce mai utilizate de către companii și indivizi pentru a-și promova brandul și pentru a se conecta cu audiența.

În concluzie, video marketingul pe LinkedIn este o modalitate foarte eficientă de a ajunge la audiența B2B în 2023. Cu o strategie bine pusă la punct și conținut de calitate, companiile și indivizii pot crește conștientizarea brandului și pot atrage audiențe noi și implicate.

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă