Cât de important este un Call-to-Action
Finalul ideal al unui clip de promovare pentru un produs sau un serviciu este un Call-to-Action. Pe românește, un îndemn la a acționa, a face un pas înainte spre a beneficia de respectivul produs. Sunt mai multe tipuri de CTA, pentru că nu există o regulă general valabilă. Haideți să vedem câteva dintre acestea.
Un Call-to-Action reprezintă fraza care închide cercul unui clip de marketing. Este exact veriga care trebuie să-l determine pe potențialul client să-și deschidă portofelul. Sau măcar să mai dea o dată Play clipului. Această propoziție de final este utilizată de marketeri pentru a crește numărul de clienți, dar și de like-uri, share-uri pe social media.
Cuvintele sau propozițiile care intră în acest model de CTA sunt de mai multe feluri. În primul rând, sunt cele informaționale. “Vezi mai mult pe…”, “Începe acum să…”, “Explorează” sunt câteva exemple. Apoi, sunt cele care implică o tranzacție, de genul “Adaugă la coșuri de cumpărături” sau “Înregistrează-te acum”. Foarte puternice sunt cele care implică generarea de acțiuni imediate: “Rezervă acum”, “Încearcă gratuit”, “Aplică azi”. Nu în ultimul rând, avem CTA-uri sub formă de întrebări, cum ar fi “Ești pregătit să economisești?” sau “Gata de start?”.
Dacă tot am aflat care sunt tipurile de Call-to-Action, să vedem și câteva sfaturi pentru un CTA eficient:
- Un CTA trebuie să fie clar și concis, scurt și simplu, nu cu fraze elaborate.
- Adaptați acest CTA la tipul de clip. Un clip legat de un produs trebuie să se termine cu o propoziție de genul “Cumpărați acum!”.
- Strecurați un strop de urgență în CTA. “Acum” sau “azi” sunt cuvinte potrivite.
Utilizați și text. Un CTA va avea și mai multă forță dacă este folosit atât verbal, cât și scris la finalul clipului.
Etichete:
Call-to-Action, clip de promovare, Rezervă, urgență
Vă recomandăm să parcurgeți și:
Meta caută să promoveze colaborarea în industrie pentru a combate conținutul terorist online5 campanii de marketing spectaculoase din 2022