LinkedIn, folosit tot mai des ca tool de marketing

28 Mar 2022

LinkedIn este la modă, mai ales de când pandemia ne-a modificat obiceiurile de consum și de căutare de job-uri. Companiile au început să folosească tot mai des această rețea socială, care se deosebește însă de clasicele Facebook ori TikTok. LinkedIn a fost creată pentru ca oamenii să-și găsească mai ușor de lucru.

 

Aproape 19 ani au trecut la lansarea LinkedIn, iar de atunci s-a ajuns la un număr impresionant de peste 774 de milioane de membri cu conturi active. Printre acestea se găsesc tot mai multe companii, care au văzut oportunitatea de a folosi rețeaua în scopuri de marketing. Și chiar au profitat de această ocazie.

 

Cum poate fi folosit LinkedIn de companii? Sunt 3 direcții mari și late:

 

– promovarea de produse – sunt foarte apreciate clipurile care arată cum poate fi utilizat un produs sau ce înseamnă un serviciu.

 

– autopromovarea – utilizatorii sunt curioși în legătură cu ce face compania X sau firma Y. De aceea, un clip care să prezinte povestea acesteia atrage click-uri.

 

– video blog – da, este utilizat pentru utilizatori, însă poate fi folosit și de companii, pentru a le transmite membrilor comunității ultimele noutăți.

 

Companiile care postează clipuri pe LinkedIn trebuie să știe câteva mici tips-uri. Videoclipurile trebuie optimizate pentru mobil, evident. Imaginile HD sunt cele care atrag, evident, iar aspect ratio ar trebui să fie 1:2:4 spre 2:4:1. Dimensiunea maximă acceptată a fișierelor video de pe LinkedIn este de 5GB.

Etichete:

campanie marketing, facebook, LinkedIn, promovarea de produse

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă