Marketing si promovare. Pe intelesul tuturor !

16 Nov 2016

Aveți un business, aveți o activitate, aveți un plan, aveți un site, sunteți unul dintre antreprenorii României, vindeți ceva. Sigur aveți și marketing, nu? Strategie, comunicare, promovare și lista poate continua când vine vorba de ce se află în tot cuvântul marketing.

Unde ajung toate aceste mesaje pe care încercați să le faceți cât mai estetice, elegante, directe, atrăgătoare, complete până la urmă? La clienți, da. Fiecare dintre noi suntem client pentru o mulțime de produse și servicii. Și tot fiecare dintre noi avem nevoi specifice. Marketing inseamna strategie, comunicare, promovare

Ne interesează doar ceva, nu ne interesează tot. Nu s-a inventat omul care să consume tot ce i se oferă contra cost. Asalt mare de tot pe orice Inbox modern, cu tot felul de oferte. Vă uitați la toate, le analizați pe toate? No way. Suntem selectivi și alegem doar ceea ce ne interesează, în echilibru cu nevoile pe care le avem. Vedem și auzim doar ceea ce ne interesează. Un mesaj de marketing ne impactează fix in același fel: doar pe scara nevoilor noastre. 

Ecuația sună simplu și eficient în același timp. Îți stabilești publicul țintă, apoi îi transmiți mesajul potrivit cu produsul potrivit. Clienții nu cumpără ceea ce vinzi tu, clienții cumpără ceea ce are valoare pentru ei. Este pe scurt definiția de valoare a marketingului. 

Sigur că dacă aveți buget de notă mare pentru marketing puteți să faceți teste, să faceți zeci de clipuri publicitare, să lansați sute de comunicate de presă, campanii cu produse și servicii și să așteptați să vedeți cine este la capătul liniei. Și câți răspund mai bine zis. Și banii se duc, se duc și se tot duc. Și nu vă descurajăm, poate chiar este cineva la capătul liniei. Dar costă rău de tot, nu?

Așadar, marketingul eficient poate fi destul de greu de înțeles și, mai ales, de implementat. Trebuie să ne cunoaștem foarte bine afacerea sau produsele, trebuie să cunoaștem foarte bine nevoile și dorințele clienților noștri. Trebuie să fim la curent cu trendurile din comunicare. Dar, toate acestea le vom dezvolta în alte articole viitoare. Până atunci, găsiți câteva detalii despre conceptul de smart marketing aici 

Long story short pentru acest articol: marketing specializat pentru clienți studiați. 5 cuvinte care te pot ajuta să iți atingi target-ul.

BTVIDEO.ro Pentru o metodă specializată care îți duce mesajul pe drumul corect. În formele potrivite, către clienți aleși.

Vrei mai multe despre ideea acestui articol: http://www.tronviggroup.com/marketing-strategy/

Etichete:

comunicare, marketing, promovare, strategie

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă