3 motive pentru care ar trebui să vă concentrați pe marketing de recomandare

23 Oct 2022

Dacă nu aveți încă marketing de recomandare ca parte a mixului dvs., iată trei perspective convingătoare care vă pot ajuta să acumulați bugetul respectiv.

 

1. Marketingul de recomandare poate funcționa pe baza CPA garantată.

Există foarte puține canale în care puteți garanta suma CPA pe care o veți plăti pentru fiecare vânzare nouă, menținând în același timp volumul.Canalele încercate și testate precum PPC (care este probabil să formeze o parte semnificativă a unui plan de marketing) au devenit în general mai scumpe în ultimii ani, deoarece costul pe clic a crescut rapid. Și, deși acum puteți lucra la o CPA maximă cu AdWords, sumele licitate CPA pot reduce cu adevărat volumul de trafic.O platformă bună de recomandare poate oferi un flux constant de clienți noi, la un cost pe care îl puteți include în planul dvs. de marketing. Mai puține surprize urâte pentru rezultatul final.

 

2. Clienții recomandați cheltuiesc mai mult și mai des

Niciodată încrederea nu a fost atât de importantă în marketing. În era știrilor false, barometrul Edelman Trust arată că încrederea consumatorilor în afaceri și mass-media este la un nivel scăzut.Clienții recomandați sunt în general mai valoroși decât clienții existenți.

Într-o eră a reducerilor puternice și a vânzărilor flash de Black Friday, este o ușurare să știi că există un canal care poate crește efectiv LTV.

 

  1. Recomandările pot fi extinse

Când găsiți o opțiune media care funcționează, doriți cu adevărat să o extindeți, menținând în același timp controlul asupra CPA.Cu căutarea plătită, veți dori să lucrați la cuvintele cheie cu coadă lungă pentru a genera acele comenzi incrementale la un cost mai mic. Traficul este limitat pentru aceste cuvinte cheie cu coadă lungă, dar reversul este că, deși cuvintele cheie cu volum mare vor genera mai mult trafic, ele vor atrage o CPC mult mai mare, ceea ce înseamnă că costul pe conversie va crește. Optimizarea site-ului dvs. și implementarea unei strategii SEO pot genera cu siguranță mai mult trafic, dar, din păcate, acesta nu este ceva care poate fi livrat peste noapte.

 

Când lansați pentru prima dată un program de recomandare, este logic să alegeți câteva puncte cheie de contact cu clienții în care aflați ce funcționează cel mai bine pentru clienții dvs. De obicei, cel mai bun loc pentru a începe este în punctul de cea mai mare încântare a clienților – la urma urmei, un client încântat este unul mai probabil să vă recomande produsul.

 

Punctul de încântare va varia în funcție de produs. Adesea, acest lucru este imediat după cumpărare sau când produsul este livrat. Trucul este să găsești locul ideal în care clientul tău trebuie doar să-și împărtășească achiziția cu un prieten, fie în persoană, fie online.

 

Includeți referință în planul dvs. de marketing

 

Indiferent dacă marketingul de recomandare este ceva pe care l-ați luat în considerare doar pe scurt sau o strategie la care vă uitați deja, asigurați-vă că planul dvs. de marketing este solid.

Clienții tăi fideli sunt cel mai bun activ al tău, iar valorificarea loialității lor ar putea aduce dividende semnificative.

Etichete:

Black Friday, marketing de recomandare, platformă de recomandare, reduceri, strategii SEO

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă