5 reguli pentru un testimonial de succes

22 Nov 2022

Testimonialele sunt printre cele mai folosite metode de promovare a unui produs sau a unui serviciu. Un astfel de clip este o „mărturie” a unui consumator care s-a convins de calitățile produsului cumpărat și care îi îndeamnă și pe ceilalți să-l urmeze. Pentru a-și atinge scopul, testimonialul trebuie să urmeze câteva reguli.

Companiile au parte de multe tool-uri prin care-și pot promova produsele. Unul dintre cele mai convingătoare este testimonialul. O spun statisticile. Conform unui studiu Wyzowl, 78% dintre cei chestionați au spus că au cumpărat online un soft sau o aplicație după ce au văzut cum alții au povestit avantajele respectivului produs.

Practic, se creează mai ușor o chimie între personajul din clip și cel care vizionează. Cumperi mai ușor când vezi pe unul de-ai tăi că a făcut o achiziție care s-a dovedit bună. Testimonialele au și ele regulile lor, pentru a-și atinge targetul, iar companiile care folosesc acest tool trebuie să bifeze câțiva pași. Să vedem 5 dintre aceștia:

  1. Alegerea personajului – nu toată lumea se simte bine în fața camerei, astfel că eroul clipului trebuie să fie o persoană care să nu aibă emoții, care să explice fluent toate avantajele produsului.
  2. Spontaneitate, dar și un plan bine stabilit – autenticitatea personajului este importantă, însă orice testimonial trebuie să răspundă la câteva întrebări legate de produs (avantaje, de unde se poate cumpăra / comanda, customer care din partea companiei).
  3. Filmarea în două camere ajută mult – un clip de 1 minut în care să vezi un personaj din același unghi nu sună foarte atractiv, iar asta se poate rezolva filmând din unghiuri diferite. Acest lucru oferă un plus de dinamism.
  4. Produsul e rege – când eroul testimonialului vorbește despre subiectul clipului, este important ca privitorii să vadă produsul sau câteva secunde în care este utilizat. Așa, potențialii clienți își vor da seama mai ușor despre avantajele acestuia.
  5. Nu faceți un testimonial cât un film – sigur, un produs poate avea multe avantaje, din punctul de vedere al companiei care-l vinde. Însă nu pot încăpea toate într-un testimonial. Ar trebui alege câteva puncte-cheie, pentru ca testimonialul să nu depășească 150-180 de secunde.

Sursa: Wyzowl

Etichete:

clip, target, testimonial

Vă recomandăm să parcurgeți și:



Simulator Ofertă