Cum ajută inserturile grafice un clip de promovare

06 Dec 2022

Un clip construit doar cu imagini sau animații are, în teorie, mai puține șanse de a atrage privirea potențialilor clienți. Acest tip de promovare are nevoie de un boost pe parcursul secundelor, a zecilor de secunde cât durează.

Cum facem un clip spectaculos dacă avem doar simple imagini filmate?

Nu toate companiile au sume uriașe pentru a investi în campanii de marketing spectaculoase, în care să apară vedete care să promoveze un anumit produs ori serviciu. Uneori, bugetul este restrâns, astfel că posibilitățile de a jongla cu diferite tool-uri de marketing sunt reduse. Chiar și așa, se găsesc metode pentru a realiza un clip bun.

Bun, avem imaginile filmate. Ce facem cu ele? Le trimitem la editorul de montaj, pentru a construi clipul, pe baza scriptului deja făcut. Cât timp editorul lucrează și scoate din joben trucurile sale, în paralel venim cu boost-ul de care aminteam mai sus.

Inserturile grafice sunt soluția pentru a dinamiza clipul și pentru a-i face pe cei care-l privesc să-l urmărească până la final. Ce poate intra în categoria de inserturi video? Cam tot ce este legat de produsul sau serviciul care este vedeta clipului la care lucrăm.

Dacă este vorba despre, de exemplu, o mașină, putem afișa în timpul clipului toate datele interesante despre respectivul vehicul. Interesante și relevante și, pe cât posibil, care să deosebească acea mașină de restul concurenței. Dacă vorbim despre un apartament sau complex de locuințe, posibilitățile sunt, la fel, nelimitate. Putem insera date despre dimensiunile apartamentului, despre finisajele pe care le are, dar și despre locația în care se află. Imaginația nu trebuie să aibă limite în acest caz.

Atenție însă la lungimea textului pe care-l inserați în clip. Nu trebuie să fie foarte lung, însă trebuie să fie vizibil îndeajuns de mult pentru a putea fi citit. Un astfel de echilibru este vital pentru ca acest clip să fie atractiv.

Etichete:

clip de promovare, inserturi video, inserturile grafice, promovare

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă