5 sfaturi pentru un clip personalizat care-și va atinge ținta

13 Jan 2023

Un instrument folosit des în campaniile de marketing ale diferitelor companii este cel de construire de clipuri personalizate. Beneficiile sunt incontestabile, de la creșterea numărului de clienți și a vânzărilor până la intensificarea numărului de vizitatori pe site-ul oficial ori pe paginile de social media.

Clipurile personalizate se impart în mai multe categorii. Prima se referă la videoclipurile pentru produse ori servicii. A doua merge și mai departe și este reprezentată de clipurile care pun în prim-plan clientul, cum ar fi, de exemplu, testimonialele. O a treia categorie este cea a clipurilor care se axează pe o locație specifică, în care are loc fie un eveniment, fie clienții pot primi anumite beneficii.

Pentru ca un clip personalizat să aibă impactul dorit, trebuie să urmeze câțiva pași, fiecare cu specificul său. Unii pot fi bifați mai ușor, dar pentru alții e nevoie de ceva mai multă muncă.

Să vedem 5 sfaturi sau 5 etape pentru ca un astfel de videoclip să aibă succes:

  1. Stabilirea țintei este esențială – poate primul pas în orice activitate, nu doar de marketing. Trebuie să știi exact pentru cine vei face acest clip. Sau pentru ce locație, că tot am vorbit despre cele 3 categorii mai sus.
  2. Munca de cercetare este baza pe care se construiește – odată setată ținta, pasul următor este reprezentat de adunarea datelor care vor ajuta la personalizarea clipului. În funcție de produsul ori serviciul care va fi starul clipului, se strâng date relevante.
  3. Segmentează datele strânse – datele au fost strânse, dar trebuie ordonate, pentru a ajuta la crearea unui clip de succes. Cea mai bună metodă este cea de segmentare. În acest fel, clipul va atinge exact persoanele pe care doriți să le transformați din privitor în client.
  4. Personalizarea propriu-zisă – primele 3 etape au construit baza clipului. Acum, intervine creativitatea, pentru ca acest videoclip să atingă nivelul de succes prognozat.
  5. Cuantificați reușita clipului – videoclipul a fost postat, rostogolit pe rețelele sociale, așa că ultimul pas implică măsurarea rezultatelor, adică a numărului de like-uri, share-uri, a creșterilor de trafic de pe site.

Etichete:

clip personalizat, marketing, personalizat, site, videoclip

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă