4 pași esențiali pentru un clip FAQ de succes

19 Jan 2023

Viața unui produs, dacă e să ne gândim strict la procesul de marketing, are câteva etape. Promovarea și lansarea sunt doar două dintre acestea. Mai apare însă o piesă a acestui puzzle, care poate face parte dintr-o campanie de marketing: un clip despre FAQ – Frequently Asked Questions.

Un produs sau un serviciu pus de o companie de piață aduce cu sine o mulțime de întrebări din partea potențialilor cumpărători sau chiar din partea clienților care au descoperit o problemă sau nu sunt lămuriți în privința tuturor calităților pe care le are. Tocmai de aceea, marketerii trebuie să fie pregătiți cu un video care să răspundă celor mai dese întrebări adresate companiei.

Sunt câțiva pași care pun cap la cap un astfel de clip. Să vedem care sunt acestea:

  1. Găsirea celor mai frecvente întrebări – ca în orice domeniu, căutarea și adunarea datelor este baza pe care se începe construcția. Că este vorba de “scanarea” postărilor din rețelele sociale, că se folosesc Google Forms, că se utilizează alte forme de sondaje, toate sunt utile.
  2. Realizarea scriptului – având la dispoziție datele adunate prin intermediul diferitelor canale, cei care construiesc clipul pot pune pe foaie răspunsurile, cu ajutorul specialiștilor companiei.
  3. Alegerea tipului de clip – marketerii au câteva variante la dispoziție. Pot crea un clip de animație, în care să fie oferite răspunsurile cerute. O variantă și mai potrivită ar fi utilizarea unui comunicator din companie, care să vină cu aceste răspunsuri. Se mai poate opta și pentru un clip screen-recorded, prin care să se răspundă întrebărilor culese.
  4. Urmărirea feedback-ului – după ce clipul a fost urcat în site-ul companiei sau pe rețelele de socializare, este necesară cuantificarea reușitei acestuia. Ideal, în urma vizionării acestui clip, ar trebui să scadă vizibil numărul de întrebări adresate pentru respectivul produs sau serviciu.

Etichete:

clip, clip de animație, procesul de marketing, rețelele sociale, screen

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă