7 strategii pentru pentru boost vizualizări pe Youtube

Youtube este locul în care aterizează toate sau aproape toate clipurile din lumea asta. Este universul care atrage miliarde de vizualizări în fiecare zi. Tocmai de aceea, este un task dificil să reușești să-ți faci clipul vizibil. Fără accesări, o campanie de marketing este sortită eșecului. Cum aduni mai multe click-uri? Să vedem.
Vizualizările pe Youtube reprezintă ținta oricărui marketer. Clipul poate fi făcut excepțional, cu imagini spectaculoase, cu animații, dar nu reușește să ajungă la inima sau, mai degrabă, la ochii potențialului client. Cum se poate “repara” acest lucru? Cum ajunge un clip să aibă mai multe vizualizări? Iată 7 strategii:
1. Optimizarea titlului și a descrierii – pentru ca un clip să indexeze, să capete vizibilitate, are nevoie de un titlu atractiv, care să explice pe scurt ce se va vedea în imagini. Găsește cuvintele-cheie și așază-le în titlu și în descriere.
2. Prima impresie contează. Aici e thumbnail-ul – gândește-te că intri pe pagina de start Youtube. Ce vezi? Un ocean de clipuri. Cum alegi pe care-l accesezi prima dată? Te uiți la thumbnail. Cu cât mai atractiv, cu atât cresc șansele unui potențial client să dea click. Easy.
3. Promoțiile prind oricând și oriunde – un concurs cu premii este o metodă bună pentru a da un boost unei campanii de marketing. Alege premiul, alege întrebările, creează un clip cu un titlu bun și rostogolește-l pe Youtube.
4. Nu uita de playlist! – chiar dacă campaniile de marketing sunt focusate pe un produs, introducerea unui clip într-un playlist deținut de compania respectivă oferă un plus de vizibilitate și un brand awareness sporit.
5. Aici etichetele nu deranjează – tags, tags everywhere, am putea parafraza. Etichetarea este esențială pentru clipurile pe Youtube. Alege cu grijă tag-urile, pentru a se potrivi cu produsul ori serviciul pe care-l promovezi.
6. Fă-ți timp să răspunzi la comentarii – o interacțiune cu cei care vizionează clipul pe care l-ai postat pe Youtube îți aduce atât like-uri, cât și o creștere a încrederii consumatorului.
7. Organizează un calendar al postărilor pe Youtube – încărcarea de clipuri trebuie să aibă o anumită cadență. O frecvență ridicată duce la suprasaturarea celui care te urmărește. În schimb, una scăzută înseamnă reducerea interesului și crearea impresiei de lipsă de profesionalism.
Sursa: Wyzowl
Vă recomandăm să parcurgeți și:

