Cum să creați o strategie de social media

20 Jul 2022

O strategie bună de socializare începe cu o gândire bună.Pentru ce vrei să folosești rețelele sociale:

Vânzări?

Loialitate?

Conștientizare?

Acestea sunt cele trei domenii principale pe care Jay Baer le identifică drept potențiale puncte de focalizare ale unei strategii de social media.

După cum spune Baer: ce rost are marketingul dvs. pe rețelele sociale?

Alegeți unul dintre cele de mai sus și concentrați-vă eforturile pe acel singur obiectiv.Cele mai bune strategii de social media sunt cele care se concentrează (cel puțin inițial) pe o rațiune mai restrânsă pentru social.

 De exemplu, este posibil să descoperiți că este mai bine să vă concentrați devreme pe conștientizare, mai ales dacă afacerea dvs. este proaspătă ieșită din cutie. Odată ce ați acumulat suficientă conștientizare, ar putea fi logic să vă concentrați pe loialitate sau vânzări.Amy Porterfield are o modalitate grozavă de a descompune acest lucru, conform celor trei strategii principale de social media:

  Dacă alegeți vânzări, veți dori să urmăriți ratele de clic, vânzările de comerț electronic social și ratele de conversie.

  • Dacă alegeți loialitatea, veți urmări implicarea, sentimentele și influența.
  • Dacă alegeți gradul de conștientizare, veți urmări creșterea, implicarea, posibilitatea de distribuire, aprecierile și abonamentele.

O ultimă piesă a puzzle-ului (mulți strategi de social media ar sfătui chiar să începeți cu acest pas) este să vă ascultați publicul. Ascultarea va dezvălui o serie de factori cheie, cum ar fi pe ce rețele sociale ar trebui să fiți, modul în care publicul dvs. folosește rețelele sociale și care sunt punctele lor dure.

Acești factori de bază vor fi de mare ajutor pentru a descoperi, deoarece vă vor ajuta să vă concentrați să mergeți mai departe.

Cum poți să-ți asculți publicul?

Puteți începe prin a întreba. Sondajele sunt instrumente excelente pentru a aduna informații despre clienții și fanii tăi. Dacă sunteți deja pe rețelele sociale, puteți pune întrebări fanilor sau puteți trimite la sondaje din actualizările dvs.

O productie video de calitate va poate ajuta in acest sens.Odată ce ți-ai ascultat publicul, ai ales un obiectiv concentrat și ai identificat valorile de succes, este timpul să treci la următorul pas: implementarea.

Sursa buffer.com

Etichete:

productie video, rețelele sociale, social media

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă