5 pași pentru a crea un script excelent pentru un clip

14 Jul 2022

Pentru a “agăța” potențialii consumatori, clipurile video trebuie să spună o poveste. Și o poveste bună. Primul pas este crearea un script, prin intermediul căruia să se transmită atât mesajul, cât și toate emoțiile posibile pentru a activa dorința privitorilor de a achiziționa respectivul produs sau serviciu.

Clipurile care sunt construite cu ajutorul unui voiceover au nevoie atât de imagini puternice, sugestive, cât și de un mesaj convingător. Astfel, scriptul acestui video trebuie făcut cu grijă. Pentru ca rezultatul să fie bun, este necesară bifarea câtorva etape.

Să vedem 5 dintre acestea:

  1. Planificarea scriptului – ca la orice planificare, toate informațiile necesare sunt strânse la un loc. Pe scurt, trebuie văzut cui se adresează clipul, unde va fi promovat, care este subiectul, care sunt mesajele principale, cum trebuie să fie tonul clipului și care va fi modelul de pachet grafic folosit.
  2. Stabilirea duratei potrivite – sigur, orice produs sau serviciu are o mulțime de calități, de însușiri, de caracteristici care-l definesc și care ar trebui știute de potențialii consumatori. Însă nu toate încap într-un clip de 60-90 de secunde. Așa că trebuie alese mesajele cele mai puternice în script. Sigur, se pot face și excepții, însă trebuie ținut cont de faptul că internetul reprezintă, practic, o avalanșă de clipuri care se luptă pentru atenția noastră.
  3. Un script vesel cucerește mai repede – nimănui nu-i plac chestiile plictisitoare. Este valabil nu doar în viața de zi cu zi, ci și în cazul clipurilor pe care le urmărim. O notă de umor poate lumina ziua cuiva și îl poate face să apese ADD TO CART.
  4. Scriptul înseamnă o poveste continuă – un clip nu este o prezentare Power Point în care sunt semnalizate grafic anumite milestone-uri și key points. Nu, scriptul trebuie să aibă un început, un conținut și o încheiere, toate legate între ele pentru a fi ușor de parcurs.
  5. Finalul contează – ultima parte a scriptului va trebui scrisă astfel încât să rămână în mintea celui ce vizionează clipul. Iar această parte este așa-numitul call-to-action, în care potențialul client este îndrumat fie să intre pe un anumit site, fie să descarce o aplicație, pentru a oferi doar două variante.

Sursa: Wyzowl

Etichete:

consumatori, Power Point, script

Vă recomandăm să parcurgeți și:



Simulator Ofertă