Cum sa faci clipuri mai bune

Cum sa faci clipuri mai bune!

La un „rec” distanta suntem toti cand vine vorba de un clip. Facut pe telefon, cu un aparat foto sau cu o super camera…conteaza, dar uneori mai putin.

Ce facem cand vrem sa ducem clipul catre cineva din industrie? Oricat de bun ar fi clipul, trebuie sa fie o poveste convingatoare in general, nu doar datorita clipului respectiv.

Asa ca, daca aveti un clip bun care sa va recomande sa va angajati in vreo agentie sau chiar televiziune, ati putea sa:

1. Furati. Da, sa furati. Putina lume mai inventeaza roata. Furati idei bune din ceea ce ati vazut. Sigur, ne referim la idei de cadre, lumina si asa mai departe. Nu furati la propriu!

2. Scrieti. Da, scrieti clipul. Frumos, pe o pagina alba. Faceti asa cum stiti un script. Nu dati rec pana cand nu aveti clipul scris pe o foaie.

3. Transmiteti. Da, transmiteti ceea ce traiti in ceea ce filmati. Subtil, poate sa stiti doar voi asta! Dar un asemenea aspect va duce cu totul in clipul respectiv si veti avea un efect benefic asupra produsului finit. Nu e clar? Sa zicem ca sunteti indragostiti: transmiteti asta cumva in clip, sigur gasiti o idee.

Aceste 3 reguli non-conformiste va pot ajuta sa fiti mai buni, mult mai buni in orice clip. Nu pe toate 3, le folosim si noi in BT Video & MediaStory. Va lasam pe voi sa va dati seama pe care dintre ele cand ne urmariti clipurile.

A, inca ceva. Chiar important: l-am citat pe the great Quentin:

FSR – citat