Muncă eficientă, viață lungă

25 Jan 2019

Echilibru între viața profesională și cea personală – este unul din țelurile principale ale oamenilor, indiferent de domeniul în care lucrează. Sigur, în secolul acesta nebun, în care totul pare că se derulează în viteză, e greu de găsit un compromis. Mai ales că programul fix nu se mai poartă. Știi când mergi la serviciu, dar ora de plecare nu e atât de ușor de intuit.

Granița trebuie însă desenată cu culori puternice. Iar beneficiile acestui lucru sunt destule. Dispare sau se micșorează riscul de burnout. E un termen la modă și în același timp o boală dovedită științific. Mai pe șleau, te uzezi dacă nu știi / nu poți să echilibrezi munca și timpul liber. Pentru a evita uzura, orele de la serviciu trebuie utilizate corespunzător, iar acest lucru se face urmând un plan bine stabilit. Rutina, deși sună rău pentru unii, ajută mult. Faci planul, bifezi acțiunile și pleci cu zâmbetul pe buze acasă. Nu ca alții, care au muncit chiar și de Crăciun.

Vezi clip video aici: Inc.com

Munca bine făcută și terminată la timp ajută și la viața de dincolo de zidurile biroului. Ai timp să te dedici familiei, copilului (cine are), prietenilor, hobby-urilor, călătoriilor. Nu mai ești stresat de gândurile legate de termenele care trebuie respectate. E ca la filmări. Ți-ai făcut un plan, ai stabilit de ce echipament este nevoie, câți oameni trebuie să participe, unde, ai făcut filmarea, ai un termen bine știut și predai materialul.

Privind de la celălalt capăt al frazei, o viață relaxată dincolo de birou aduce liniște și în treburile de la serviciu. Poate că vorbim de situații ideale, greu de realizat pentru multă lume. Viteza de care vorbeam mai înainte poate face lucrurile să mai și derapeze de pe traseul lor. Autodisciplina ajută însă teribil de mult la crearea unei vieți echilibrate, în care munca și serviciul să aibă locurile lor bine stabilite.

Etichete:

Întrebări marketing, misiuni marketing, plan marketing, pres marketing, strategie marketing, succes marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă