Zilnic suntem bombardați de reclame. Haideți să le spunem deocamdata așa strategiilor de marketing. E mai simplu “reclamă”. Unele ne intră pe o ureche și ne ies pe cealaltă, altele ne fac să ridicăm puțin din sprâncene, iar restul ne fac să nu “schimbăm canalul”. Care este diferența dintre ele? Simplu. Cu cele din urmă ne identificăm, cu acestea rezonăm și ne oferăm un produs sau serviciu de care avem nevoie în cel mai scurt timp. Sau, și mai pe scurt, răspund la întrebare “Ce este de preț pentru consumatorul din mine?”

Dacă răspunsul a determinat o acțiune din partea celui căruia i se oferă reclama, înseamnă că ofertantul și-a atins ținta. Adică a identificat și a pus în practică o strategie de marketing de succes. Și nu este ușor de făcut acest lucru, dar baza o poate reprezenta teoria lui Peter Drucker, specialist în management, care a pus pe hârtie 5 întrebări esențiale pentru cei care construiesc aceste strategii:

    1. Care este misiunea noastră?
    2. Cine este clientul nostru?
    3. Ce este de preț pentru consumator?
    4. Care sunt rezultatele noastre?
    5. Care este planul nostru?

Răspunsurile, puse cap la cap precum un puzzle, duc la o bază solidă a unei strategii de marketing. Iar acest tipar se aplică pentru toate tipurile de construcții care să ducă la “acapararea” clienților. O strategie de marketing înseamnă, printre altele, găsirea celui mai bun mod de explicare a produsului sau serviciului oferit de client astfel încât în creierul consumatorului să se declanșeze nevoia de a-l avea. De exemplu, nu vinzi o simplă excursie în Bahamas, ci o oportunitate de a te relaxa, de a cunoaște o lume nouă, de a fotografia peisaje fabuloase, de a face scufundări.

Sigur, există și campanii care nu au succes din prima. Iar companiile își asumă acest lucru. Tocmai de aceea, uneori se rostogolesc pe piață mai multe clipuri, pentru a testa reacția oamenilor și pentru a alege apoi direcția de atac pentru o campanie de marketing.

Sursa: www.tronviggroup.com

Adauga un review

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.