SEO si drumul succesului

29 Mar 2019

Crearea unui clip video este doar o primă parte a unei campanii de marketing reușite. După editarea imaginilor, adăugarea muzicii de fundal și randarea tuturor componentelor, urmează o nouă etapă: rostogolirea clipului în marele internet, pentru a fi consumat de cât mai multă lume. Statisticile spun că Youtube este cel mai folosit instrument pentru a găzdui content video, cu 37% cotă de piață.

Sigur, să arunci un clip pe Youtube nu este deloc ușor. Dar să o faci și să atragi cât mai mulți posibili clienți necesită o optimizare făcută în mai mulți pași. Pe SEO. Search Engine Optimisation. Mai simplu, trebuie să folosești anumite instrumente pentru a fi mai ușor de găsit la o căutare pe internet. Primul pas e titlul clipului. Recomandat este ca acesta să conțină lucruri relevante despre videoclip. Nu e cazul să folosiți toate cele 100 de caractere pentru titlu. Primele 50 sunt cele mai importante.

Descrierea videoclipului trebuie făcută la fel de atent, nici prea lungă, nici prea scurtă. Două-trei fraze sunt destule pentru a transmite ideile principale care se vor regăsi în clip. Adică undeva la maximum 300 de caractere. Se poate adăuga și un link către site-ul companiei care face respectiva campanie. Youtube mai are un tool deosebit: tag-urile. Și acestea trebuie să aibă legătură cu clipul. Altfel, e ca în povestea cu Petrică și lupul. Nu te mai vizitează nimeni a doua oară.

O imagine în miniatură (thumbnail) poate ajuta la succesul postării unui videoclip. Ar fi potrivită o imagine cu un puternic mesaj vizual, nediluat de text. Dacă o campanie este compusă din mai multe videoclipuri, Add to playlist este un instrument perfect pentru a-l ține pe consumator curios. Un tool interesant de la Youtube include traducerea videoclipurilor. Dacă target-ul campaniei nu este pe o singură piață, ci pe mai multe, nu toate vorbitoare de engleză, de exemplu, Translations poate fi folosit cu încredere.

Sursa: Search Engine Journal

Etichete:

marketing video, prima pagina in google, seo, seo video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă