Drumul spre poziția de influencer

10 Apr 2019

Un scop important al unei campanii de marketing de succes îl reprezintă obținerea a cel puțin două rezultate palpabile: creșterea vânzărilor și fidelizarea consumatorilor. Pentru aceasta, campania care are drept tool clipurile video trebuie să treacă prin mai mulți pași. Primul, identificarea audienței-țintă și a canalelor pe care se va propaga clipul de promovare. Al doilea este captarea atenției, iar aici un clip video excelent are cele mai mari șanse de reușită.

După ce videoclipul se rostogolește pe canalele alese, urmează o altă etapă deosebit de importantă: construirea unei legături între cel care vinde și cel care cumpără. Ei bine, la acest capitol intră comentariile celor care vizionează clipurile. Printre aceștia se pot afla specialiști care au lucruri de adăugat sau sugestii pentru campanii viitoare. Este bine ca părerile lor să fie ascultate, puse într-un fișier și aplicate, dacă este cazul.

Aceste discuții, schimburi de păreri, idei pot duce la creșterea capacității de influencer a celui care a stârnit campania respectivă. Bulls eye! Din acel moment, lucrurile ar trebui să fie mai ușoare, iar campaniile ulterioare ar trebui să fie superioare celei care a declanșat totul. De aici încolo, ideile adiționale pot fi puse în aplicare, iar micile chestii de finețe aduc un plus care va fi gustat de clienți. Este și etapa în care se poate măsura rezultatul în comparație cu costurile și eforturile. În funcție de asta, bugetele ulterioare pot fi ajustate, iar eficiența poate crește.

Etichete:

campanii de marketing, creșterea vânzărilor, fidelizarea consumatorilor, influencer

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă