Viitorul producției de clipuri premium

06 Feb 2019

Producția de clipuri video nu e ușoară. Încă de la începutul acestui business trebuie să decizi care este viitorul, cum te poziționezi, cum te „vinzi” viitorilor clienți. Ești specialist în toate sau ai o nișă pe care te focusezi până în lună și în stele? Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. Specialistul în toate va avea un portofoliu bogat, ceea ce va atrage privirile (și banii) unor clienți. Teoretic, cine nu ar vrea să lucreze cu o firmă care face de toate? Spui ce vrei, iar compania care face producție video pune pe foaie. Pardon, pe cardul de memorie. Partea mai puțin plăcută este că specialistul în toate poate neglija calitatea în favoarea cantității. Iar atunci clipurile ar putea să nu arate atât de premium cât s-ar dori.

În celălalt colț, firma axată pe producția de nișă pune accent pe calitate. Știe că asta trebuie să facă și o face bine. Clipurile chiar arată premium, finețurile sunt prezente în fiecare secundă, este o strălucire aparte care-i va lăsa clientului o impresie deosebită. La capitolul Minusuri, cota de piață pentru această firmă va fi mai mică. Este și definiția nișei. Clienții sunt mai puțin, astfel că și veniturile vor fi mai mici.

Și atunci, care este soluția? Viitorul aparține celor care combină calitățile descrise mai sus. Adică un specialist în toate care face producție video premium. Multitasking-ul în ritm alert este una din definițiile acestor timpuri. Piața concurențială este ca o junglă din care trebuie să ieși teafăr și cu bani în buzunar. Specialiștii numesc combinația de mai sus una în formă de T. Partea orizontală a T-ului este reprezentată de un set general de cunoștințe ale celor care fac producție video. Partea verticală este aprofundarea și aplicarea acestor cunoștințe pe domenii specifice. Astfel, rezultă o construcție orientată spre un marketing total. Mai departe, această construcție poate înțelege nevoile tuturor clienților din piață și le poate satisface cererile. Toate acestea necesită timp și dorință de învățare din partea celor din firmă. Doar așa poți ajunge la un T perfect, la profit și la clienți mulțumiți.

Sursa: www.inc.com

Etichete:

clipuri business, clipuri premium, clipuri video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă