4 sfaturi pentru un voice-over atractiv

13 Sep 2022

Un clip dintr-o campanie de marketing, indiferent de scopul acesteia, prinde viață nu doar prin imagini spectaculoase ori animații atractive. Un element care dă culoare unui videoclip este vocea din spatele acestuia. Iar pentru a alege cea mai potrivită voce, specialiștii au câteva sfaturi.

 

Imaginile și vocea dintr-un clip video trebuie să fie în armonie. Trebuie să creeze o stare care să ducă povestea din clip către sufletul celui care-l urmărește. Și apoi să-l facă pe privitor să acționeze, fie că este vorba de a cumpăra un produs sau un serviciu, fie să dea un simplu share pe o rețea de socializare.

 

Vocea care înnobilează clipul se alege după mai multe criterii. Iată 4 dintre acestea:

 

  1. Produsul promovat dictează genul vocii – este simplu. O campanie care promovează produse pentru doamne și domnișoare ar trebui să se folosească de clipuri în care vocea să fie feminină. Un brand care a experimentat acest lucru este Nike, la campania Better for It.

 

  1. Accentul – aici discuția este foarte interesantă. Sigur, o campanie care se desfășoară și targetează publicul britanic beneficiază de clipuri cu voice-over britanic. Dar mergând mai departe, accentul scoțian pare mai convingător, în comparație cu celelalte din Regat. Peste Ocean, accentul texan este văzut mai prietenos decât cele din Nord.

 

  1. Tonul vocii – pentru această componentă s-au făcut studii. Unul dintre acestea, al unui profesor de la UCLA, susține că tonul reprezintă 38% din totalul necesar pentru a convinge pe cineva să achiziționeze un lucru. Astfel, în funcție de brand, tonul poate trece de la vesel și relaxat la autoritar și grav.

 

  1. Viteza cu care se rostește textul – un mesaj care să ajungă la inima și buzunarul unui consumator trebuie să fie succint, rar și clar. Punctele forte ale produsului trebuie explicate clar, fără a depăși însă o anumită durată. În mod normal, un clip de 60 de secunde ar trebui să “găzduiască” 130-140 de cuvinte.

 

Sursa: Wyzowl

Etichete:

videoclip, voice-over

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă