TikTok împărtășește noi perspective asupra evoluției comerțului electronic în aplicație

03 Sep 2022

Comerțul in-stream este un element cheie al strategiei viitoare de creștere a TikTok, platforma înregistrând deja un mare succes cu opțiunile sale de cumpărare pe platformă în China continentală.

 Integrarea comerțului electronic, prin afișaje de cumpărături, fluxuri live, promoții integrate etc., in TikTok ne oferă și un alt mijloc de a permite monetizarea eficientă, astfel încât creatorii să poată fi plătiți pentru eforturile lor.

 Și, după cum notează TikTok, consideră deja comerțul electronic ca un element cheie al aplicației sale:

 „Comerțul electronic nu mai este viitorul cumpărăturilor. În acest nou peisaj, mărcile trebuie să țină pasul cu comportamentele de cumpărături online în continuă schimbare ale consumatorilor – iar TikTok este în fruntea acestei noi ere.”

Pentru a oferi mai multă perspectivă asupra acestui lucru, TikTok a împărtășit câteva noi perspective asupra modului în care utilizatorii săi văd cumpărările în flux și asupra modului în care aceste tendințe ajută la modelarea evoluției aplicației.

 

Cum bucla infinită TikTok stimulează vânzările pe parcursul călătoriei de cumpărare

La începutul acestui an, am introdus calea unică de achiziție cu amănuntul a TikTok, care este diferită de pâlnia liniară cu care sunt obișnuiți specialiștii în marketing.

 

Comerțul electronic este condus de viteză și comoditate

Observăm acum faptul că se apelează la cumpărăturile online pentru satisfacția simplă și imediată. Cu 41% dintre cumpărători care cumpără online pentru rapiditate și 30% cumpărând online pentru comoditate, studiul arată că, în comparație cu media tradițională, obiceiurile de cumpărături din comerțul electronic accelerează de fapt călătoria de cumpărare.

În comparație cu piețele online, comerțul electronic pe platformele sociale și video este încă în curs de dezvoltare, dar studiul arată că cumpărătorii care cumpără direct de pe acele platforme au mai multe șanse să cumpere imediat din producția de clipuri afișata in pagina lor și să spună că aceste achiziții le aduc bucurie.

Cu toate acestea, în întreaga industrie a comerțului electronic, există un gol care trebuie umplut. În același studiu, 28% dintre cumpărători au enumerat divertismentul drept principalul motiv pentru a fi deschiși să cumpere direct din rețelele sociale.Aici intervine TikTok.

 

TikTok este în centrul comerțului

Divertismentul care poate face cumpărături – sau așa cum ne place să-l numim, „shoppertainment” – este ceea ce face ca TikTok să iasă în evidență față de un peisaj aglomerat, deoarece platforma noastră are cu 40% mai multe șanse să fie considerată distractivă decât platformele sociale tradiționale.

Cu rolul unic al platformei ca un centru puternic pentru conținut de divertisment, nu este de mirare că 1 din 3 consumatori intervievați au apelat deja la TikTok în călătoriile lor de comerț electronic.

www.socialmediatoday.com

Etichete:

comerțul electronic, platformele sociale, productie clipuri, TikTok, video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă