5 reguli de aur pentru succesul pe Facebook

23 Dec 2020

Consumul de video content este la un nivel nemaiîntâlnit. Ritmul în care evoluează omenirea, dar și condițiile anului 2020 au determinat creșterea numărului de clipuri vizionate în toată lumea. Misiunea marketerilor este și mai grea, pentru că trebuie să aducă pe Facebook producții video care să iasă în evidență. Cum ar trebui să arate un clip spectaculos?

  1. Să atingă coarda sensibilă a celui care îl privește – povestea clipului trebuie să aibă un subiect atrăgător, dar și să fie spusă într-un mod care să determine consumatorul să dea Like și Share, că tot e la modă. Dacă povestea rămâne în mintea omului zile la rând, atunci… Job well done!
  2. Să aibă înțeles și dacă este vizionat fără sonor – un studiu arată că 85% din videoclipurile care circulă pe Facebook sunt văzute pe Mute. Cea mai simplă variantă este să se adauge subtitrări sau animații explicative.
  3. Focus pe primele 3 secunde – da, este o concluzie a unor studii făcute deja. Un slogan bine punctat în primele secunde va avea rezonanță în mintea celui care-l recepționează ore bune după ce termină de văzut videoclipul.
  4. Mai scurtuț, că-i mai drăguț – short is better, cum zic americanii. Cei de la Facebook le-au recomandat marketerilor să creeze clipuri de promovare care să aibă între 5-15 secunde. Explicația e simplă: clipul va fi văzut până la capăt și toate informațiile vor fi captate de cei interesați.
  5. Introdu clipul cu un text atrăgător – o propoziție sau o frază bine formulată îl poate face pe consumatorul de Facebook să dea Play pe un anume clip. Nu trebuie mai mult, ci doar cuvinte bine alese, care să gâdile curiozitatea potențialului client.

Etichete:

facebook, promovare facebook, reguli

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă