From zero to hero. Studiu de caz

28 Jan 2021

Campaniile de marketing construite pe baza clipurilor video dau rezultate. Punct. Sunt atâtea exemple în lumea asta, dar o să ne apropiem de unul singur: o firmă care vinde… saltele.

Visul american a funcționat și în cazul Tuft & Needle, o companie fondată de doi prieteni de colegiu, ce clișeu!, cu 6000 de dolari în conturi. Acum, după 5 ani și o campanie de promovare excelentă, firma a avut vânzări de 100 de milioane de dolari. Cum au făcut asta? Care a fost secretul succesului?

Daehee Park și JT Marino au știut de la bun început că imaginea contează. Așa că s-au pus pe făcut planuri pentru a desfășura o campanie de marketing cu video content. Și au făcut-o ca la carte. Au început cu clipuri scurte, care să stimuleze curiozitatea potențialilor consumatori. Cine ar putea rezista unui clip cu niște cățeluși adorabili?

Pasul următor a fost să explice exact ce vând și de ce produsele lor se diferențiază, a se citi “sunt mai bune”, de concurență. Acest lucru putea veni doar într-un clip puțin mai lung, dar cu toate condimentele necesare pentru a te ține în priză.

https://www.youtube.com/watch?v=nA_qifrOny4

Clipurile în care se trata cu umor modul în care s-au născut saltelele-minune, dar și cel în care, pur și simplu, se arăta ce trebuie să faci când primești salteaua de la curier au avut priză la public. Și afacerea a tot crescut. Așa s-au adunat cam 80 de clipuri în portofoliul Tuft & Needle. “Vrem să ținem clipurile între 30 de secunde și două minute. În acest timp putem să ne spunem povestea de afaceri și consumatorul rămâne atent”, au explicat cei 2 afaceriști doar unul din secretele succesului.

Povestea clipurilor Tuft & Needle este un rollercoaster. Pe contul lor de Youtube găsești tot felul de clipuri. Acest mozaic a dus la creșterea și consolidarea imaginii de brand.

Sursa: Wyzowl

Etichete:

video marketing, video promo

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă