Mobilizare la vot prin campanii video

11 Nov 2020

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii au ținut capul de afiș în ultimele săptămâni. Dincolo de disputele dintre Donald Trump și Joe Biden, a ieșit în evidență și prezența mare la vot, mai mare decât în urmă cu 4 ani. Marile companii s-au implicat activ în mobilizarea alegătorilor.

Haideți să vedem cum.

Jucători importanți din economia Statelor Unite nu au stat deoparte în cazul acestor alegeri, care au decis viitorul pe 4 ani al țării. Nume cu greutate în sport sau showbiz au participat la campanii care au implicat producții video, toate pentru a-i îndemna pe americani să se folosească de acest drept fundamental.

Nike a adus supervedete în campania sa, numită sugestiv “You can’t stop our voice”. LeBron James, Naomi Osaka, Ja Morant, Tim Anderson, Odell Beckham Jr. și Sue Bird au fost printre oamenii care le-au transmis americanilor să meargă la urne.

Pentru producătorul Johnnie Walker numele campaniei a fost simplu. Este și eticheta brandului: You’ll Never Walk Alone. Ultimul clip video înainte de alegeri a însemnat un remake al melodiei cu același nume, cântată de Brittany Howard.

Un alt mare producător de băuturi spirtoase, Absolut, a mers pe un ton echidistant în campania sa, numită “#VoteResponsibly”. Mesajul a fost simplu și direct la țintă: “Vote first, drink second”. Under Armour, firma care produce echipament sportiv, s-a implicat pentru prima oară într-o campanie electorală. “Run to Vote” a fost mesajul livrat către americani.

O campanie emoțională a fost construită de figuri feminine emblematice ale comunității hispanice din Statele Unite. Salma Hayek, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Zoe Saldana, Jessica Alba, Joy Huerta, Jordana Brewster și Desi Perkins s-au reunit în campania “VoteLikeAMadre” și le-au cerut mamelor să lupte, prin vot, pentru a alege un președinte care să aibă grijă de copiii lor prin reducerea impactului poluării asupra mediului

Etichete:

campanii promovare, campanii video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă