8 pasi pentru a duce la sfarsit un plan de management video

22 Aug 2022

Configurarea și organizarea unei biblioteci video este un proces relativ simplu, mai ales atunci când utilizați un sistem dedicat de gestionare a activelor media (MAM). De fapt, un proces „de la capăt la capăt”, de la alegerea inițială a unui MAM („Configurare”) până la generarea potențială de venituri („Comerț”), tinde să urmeze acești opt pași simpli…

 

Pasul 1

Primul pas este să creezi un portal cu care să-ți partajezi conținutul. Nu toate MAM-urile sunt construite în același mod, dar Imagen folosește un sistem bazat pe browser, astfel încât este accesibil în orice moment, de pe majoritatea dispozitivelor și oricui îi alocați permisiuni.

 De asemenea, puteți personaliza complet aspectul portalului dvs. de conținut, astfel încât să fie în concordanță cu brand-ul companiei dvs. Vă puteți proiecta propriul flux de lucru la comandă folosind un manager de flux de lucru nodal încorporat, care vă permite să adăugați funcționalități suplimentare pe măsură ce nevoile dvs. se schimbă.

 

Pasul 2 – Producția video

Generarea de conținut este mai ușoară ca niciodată, datorită proliferării smartphone-urilor, camerelor digitale și dispozitivelor IP care pot filma videoclipuri de înaltă definiție. Cu toate acestea, investiția în DSLR-uri sau camere video profesionale vă va asigura cel puțin că filmarea brută este de înaltă calitate la 4K sau mai mare – puteți oricând să le redimensionați și să le comprimați într-un format de fișier mai mic, dar nu puteți mări videoclipurile cu rezoluție joasă. Aceste fișiere brute, necomprimate pot fi apoi arhivate în siguranță pentru a fi reutilizate mai târziu.

 

Pasul 3 – Adăugarea de fișiere

 Următorul pas este să încărcați conținutul în biblioteca dvs. Fișierele pot fi ingerate fie individual, fie în loturi și pot fi făcute printr-un browser web, un folder „vizionat”, direct din Dropbox și OneDrive sau de pe un dispozitiv de stocare specificat folosind o interfață REST (Representational State Transfer).

Dacă generați fluxuri live, acestea pot fi, de asemenea, ingerate folosind RTMP (Protocol de mesagerie în timp real), iar odată ce fluxul este finalizat, întregul fișier este stocat online. Videoclipul este codificat automat în timpul ingerării și poate fi stocat în mai multe rezoluții și formate de fișiere, în funcție de nevoile dvs.

 

Pasul 4 – Etichetarea 

Etichetarea este actul de a adăuga informații suplimentare – metadate, adnotări, capitol – la conținutul dvs., făcându-l mai ușor de căutat și mai util. Cu cât metadatele sunt mai bune, cu atât căutarea este mai eficientă și va fi mai ușor să găsiți conținut ulterior.

 

Pasul 5 – Distribuirea

 Cu conținutul încărcat, etichetat și stocat în siguranță în cloud, este timpul să îl partajați (care este, la urma urmei, ideea). Interfața bazată pe browser a lui Imagen oferă un player media de înaltă calitate, cu care puteți reda clipuri și fișiere audio, puteți face editări și viziona fluxuri live – acceptă chiar și imagine în imagine.

 

Pasul 6 – Ordinea

 Avantajul utilizării unui sistem de management media în comparație cu YouTube, sau un sistem tradițional de partajare a fișierelor precum Dropbox, este capacitatea de a stabili cine urmărește ce și când.

Cu Imagen, puteți oferi portaluri dedicate forței dvs. de muncă, clienților sau publicului larg și puteți limita cu precizie disponibilitatea și funcționalitatea acestora. Aveți libertatea de a oferi anumitor persoane sau grupuri posibilitatea de a eticheta, edita, încărca și descărca videoclipuri, de a limita tipul de conținut la care pot avea acces sau de a configura un portal public securizat în care oricine poate viziona clipuri special amenajate, dar nimic altceva.

Cum oferiți acest acces și cui, depinde în totalitate de dvs.

 

Pasul 7 – Analiza

În acest moment, vă puteți relaxa cu satisfacția unei lucrări bine făcute. Dar cine se uită la conținutul tău și cât de des? Ce este popular și ce este trecut cu vederea? Oferiți materialul potrivit publicului potrivit?

Aici intervine arta analizei, permițându-vă să monitorizați cu precizie nivelurile de implicare și să reacționați în consecință. Tabloul de bord cu „file” al Imagen oferă o prezentare grafică simplă a diferiților indicatori, împărțiți între stocarea media, activitatea utilizatorului (legată la Google Analytics), cifrele de descărcare/redare și așa mai departe. Toate aceste statistici pot fi vizualizate într-un interval de date definit – săptămânal, lunar, definit de utilizator – și vă permit să vă optimizați biblioteca, fluxul de lucru și, sperăm, veniturile…

 

Pasul 8 – Vânzarea conținutului

Nu toată lumea își folosește biblioteca media ca sursă de venit, dar dacă găzduiți o cantitate mare de conținut, Imagen vă oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a-l valorifica.

De exemplu, este simplu să configurați un sistem de creditare – în care fiecare clip necesită o anumită sumă de credite pentru a descărca – un serviciu de abonament pentru video la cerere sau plăți unice ad-hoc. Puteți încărca în funcție de clip sau în funcție de timp (până la costul pe secundă) și puteți oferi oferte speciale pentru pachetele de conținut. Cu plățile securizate gestionate prin Stripe, puteți face ca biblioteca de conținut să funcționeze pentru dvs., fără a face nimic cu adevărat.

De la asimilare la monetizare, așa arată o platformă de management video end-to-end.

Sursa : imagen.io

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etichete:

Dropbox, management video, Producția video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă