80% is the new 100%

14 May 2017

100%. Fiecare task pe care îl avem implică acest 100% la care ne gândim mai mereu. Așa suntem construiți, să vrem să ne ducem obiectivele până la acest nivel maxim. Indiferent dacă este vorba despre planul personal sau despre planul profesional. Da, e vorba despre oamenii ambițioși, organizați, talentați, muncitori și lista de adjective necesare pentru 100% poate continua.

Dar ce nu se vede când ne setăm 100%? Acest procent înseamnă perfecțiune. Perfecțiunea este prețioasă, dar poate afecta alte calități. Perspectiva devine prea fixă, optimismul este prea bine stabilit, spiritul de aventură scade, căutarea noilor experiențe este redusă. Totul pentru că 100% înseamnă drumul nostru asumat la nivel conștient și inconștient spre perfecțiune. Sunt tot mai multe studii care susțin că…perfecțiunea este plictisitoare și mai devreme sau mai târziu plafonează. 

Unii manageri de succes au înlocuit 100% cu 80%. Își stabilesc o marjă de 20% până la perfecțiune, dar ating fără dubiu acel 80% din 100%. Iar cei 20% rămași îi transformă într-un obiectiv nou de 100%, pe care îl setează tot la…80%. Și printr-o simplă formulă: 80% din primul 100% + 80% din 20% rămași(care reprezintă noul 100%)=96% din primul 100%. Nu este rău deloc, iar principalul beneficiu este o mică relaxare de target pentru un procent final foarte bun.

Ce ziceți? Aveți taskuri pe care să încercați așa ceva?

Long story short. Toți vrem să fim perfecți, dar nu există o formă precisă pentru așa ceva. Putem avea rezultate excelente printr-o mică schimbare de atitudine.

Nu înseamnă că echipa BT Video lucrează la randament redus :). Dimpotrivă :))

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă