Echilibru și dezechilibru

28 Apr 2017

Echilibru și dezechilibru ??? job, familie și distracție. Proiecte, ședințe, mese în familie. Deplasări și vacanțe. Mâncat pe fugă și un cocktail pe plajă. Doar câteva sinonime pentru viața profesională și viața personală.

echilibru dezechilibru

Cum să ținem un echilibru între ele astfel încât să fie bine…pentru toată lumea?

Sunt câteva variante pe baza principiului de prioritate.

Prima posibiliate: latura profesională câștigă în fața celei personale. Pentru clasa medie, poate fi o variantă câștigătoare cam până pe la 50 de ani, când deficitul din viața personală poate fi o moștenire grea. Pentru cei care ocupă poziții de management este o definiție a vieții: evenimente deosebite, proiecte și powerpoint-uri de neuitat și vorba aceea: cum să îmi permit o viață personală bună, dacă nu sunt un adevărat performer în viața profesională?

Al doilea scenariu este cel în care viața personală câștigă lupta cu timpul. Pentru clasa de mijloc, asta înseamnă mediocritate. Banii nu stau la această clasă, care este mereu obligată să găsească metode să ajungă la puterea financiară a celor care o dețin. Dar nu este un scenariu nefericit, are sigur și multe părți bune. Pentru cei care au putere de decizie profesională, dar vor o viață personală cât mai plină, rămâne posibilitatea unor afaceri mici sau unor speculații în funție de fiecare piață. Ceea ce aduce riscuri, uneori insolvență și faliment. Dar nu înseamnă că nu există multe cazuri de succes!

Și mai este al treilea caz, cel mai obositor și nesigur. Când vrei să le faci perfect pe ambele. Poate ieși, dar lista de pericole este cea mai mare. Mănânci două prăjituri diferite în același timp cu o singură linguriță. Se cam amestecă prăjiturile…

Long story short : poți cauta un partener extern pentru parte din viata profesionala. Unde este cazul, externalizeaza, deleagă, automatizează, eficientizează ! Și sigur pe lista de beneficii vei putea pune și mai mult timp pentru anumite priorități la care ajungeai cam greu.

BT Video oferă serviciul integrat de Smart Multimedia Marketing, de la comunicare, până la promovare, expunere, digital marketing și optimizare de vânzare.

 

 

Etichete:

digital marketing, Echilibru și dezechilibru, optimizare de vânzare, Smart multimedia marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă