Cât de lung trebuie să fie un clip, în social media?

10 Nov 2020

Când apare un videoclip pe fluxul tău de Facebook, ce faci mai întâi? Arunci o privire la lungimea lui, și te gțndești dacă merită timpul? Și după ce apeși pe butonul de redare, dar de câte ori nu ai abandonat videoclipul doar după câteva secunde și ai derulat până la următoarea postare?

Pare imposibil să atragem atenția oamenilor în zilele noastre. Telefoanele bâzâie cu notificări distractive și promit o satisfacție instantanee, tentând oamenii să-și verifice ecranele la fiecare cinci minute. Acest lucru a diminuat atât de mult atenția umană, unele studii susțin că este acum mai scurtă decât cea a unui peștișor.

Marketerii video știu că ne lipsește răbdarea. Așa că încep să-și adapteze conținutul pentru atenția noastră tot mai mică. De fapt, 56% din toate videoclipurile publicate în ultimul an au mai puțin de 2 minute.

Dar specialiștii în marketing trebuie să inoveze în continuare, deoarece utilizatorii se așteaptă la lungimi video diferite pe diferite platforme. Probabil, sunt mai dispuși să urmărească un videoclip mai lung de 2 minute pe YouTube, decât pe Twitter.

Dacă nu personalizați lungimea videoclipului pentru fiecare platformă, atunci nu satisfaceți complet publicul. Mai devreme sau mai târziu, atenția pe care o acordă mărcii tale va dispărea.

Există o mulțime de speculații în legătură cu cât de lungi pot fi videoclipurile pe Instagram. În prezent, acestea se opresc la 60 de secunde.

Etichete:

lungime clip video, video marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă