Cum se adaptează marketerii în această perioadă

10 Nov 2020

Pandemia de Coronavirus a afectat pe toată lumea și a schimbat obiceiurile de consum. Marketerii trebuie să se adapteze continuu și să gândească noi metode pentru ca produsele și serviciile pe care le promovează să intre în mintea potențialilor clienți.

Această adaptare poate veni prin mai multe metode, unele deja verificate în ultimele luni, perioadă care a stors la maximum imaginația creatorilor de content video. Este clar că a existat și va urma și de aici încolo o creștere a consumului de clipuri video. De aceea, marketerii au câteva direcții pe care vor să le respecte:

1. Costurile de producție trebuie să fie scăzute – marile producții de clipuri video pentru campaniile de marketing sunt în stand-by în multe cazuri. Filmări cu zeci de participanți, multe
camera de luat vederi și un platou de filmare uriaș nu se mai poartă acum. În schimb, se configurează clipuri cu buget mai mic, ale căror valori să fie autenticitatea, conectivitatea și personalizarea brand-ului promovat.

2. Autenticitatea iese în față – marile companii par că aduc în sprijinul creșterii loialității de brand clipuri prin care să arate că se implică tot mai mult în cause sociale. Cel mai bun exemplu ar fi
mișcarea Black Lives Matters. Companiile care sprijină diverse mișcări ating mai ușor inimile clienților.

3. Accentul pus pe oamenii din spatele brand-ului – este o strategie care are un obiectiv clar: să arate consumatorilor, prin clipuri video, că marile companii își apreciază angajații și, cu ajutorul acestora, continuă să lupte pentru a depăși această perioadă.

Sursa: clickz.com

Etichete:

corona virus marketing, pandemie marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă