Click-urile vin și prin email

07 Aug 2020

Specialiștii în marketing au mai multe căi de distribuire a campaniilor video pe care le fac pentru un anumit produs sau serviciu. Una din cele care pot da rezultate foarte bune este emailul. Studiile arată că o introducere smart a unui video într-un email crește și de 3 ori posibilitatea de a-l accesa. Să vedem cum.

Poate cea mai bună metodă de a insera un clip într-un email este prin intermediul unui link care să ducă potențialul client pe site-ul celui pentru care s-a construit strategia de marketing. Așa, cel care accesează link-ul poate descoperi nu doar produsul-vedetă din clip, ci întreg portofoliul companiei respective. Un cont de Youtube al firmei poate fi, la fel de bine, destinația celui care dă click pe video.

Un pic de efort ar putea aduce o personalizare a respectivului clip pentru destinatar. Avantajul major este că ar crea repede o legătură între expeditor și destinatar, în cazul unui prim contact. Pentru un client care a cumpărat deja un produs sau un serviciu, această personalizare ar ajuta la fidelizarea lui.

Companiile au nevoie de o bază de date actualizată, pentru a trimite cât mai multor persoane clipuri noi despre produse noi. Receptorii se vor simți mai bine când vor ști că au primit înaintea multora informații despre ceva ce ar putea cumpăra. La fel de important este ca mesajul să fie concis și foarte bine înțeles din prima. Nimeni nu are timp să stea minute în șir pentru a vedea și revedea un clip, pentru a-și da seama mai bine ce vrea să spună.

Iată și câteva mici sfaturi pentru cei care fac campanii de marketing video și țintesc să le promoveze via email:

  • folosiți text deasupra link-ului pentru ca potențialii clienți să știe despre ce e vorba.
  • găsiți un thumbnail atractiv pentru videoclip. Astfel, atrageți mai ușor click-urile.
  • ajustați setările pentru ca sonorul să nu pornească automat. Nu e chiar plăcut să stai cu căștile pe urechi și să-ți bubuie în timpane cine știe ce melodie.

Etichete:

click email, click marketing, promovare email

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă