De ce Vertical Video?

05 Feb 2020

Vertical video este unul din trend-urile din marketing-ul care utilizează clipurile video. Este, mai degrabă, o necesitate. Și asta din mai multe motive. Primul ar fi faptul că în 94% din timp utilizăm telefonul în poziție verticală. Când intrăm pe rețelel sociale, când scriem mesaje, când vedem un clip pe Youtube, când facem o tranzacție bancară – smartphone-ul este vertical. Pentru mulți este deranjantă rotirea telefonului pentru a vedea un clip video, astfel că este necesară optimizarea acestuia.

Marile platforme de social media au trecut deja la vertical video în ultima vreme. Snapchat a făcut primul pas, urmat de Facebook și Twitter. Acum, toate aceste platforme așteaptă cu brațele deschise videoclipurile verticale ale campaniilor de marketing ale diferitelor companii care-și promovează produse ori servicii.

Dacă tot am pomenit de companii, printre cele mai importante care au îmbrățișat conceptul de Vertical video se află Adidas și Mercedes Benz. Sunt firme cu bugete uriașe de marketing și care nu-și permit să arunce banii pe ceva care să nu le aducă profit. De altfel, 65% dintre consumatorii de clipuri spun că vertical video este mai inovativ decât cel orizontal. 79% dintre cei care urmăresc pentru prima dată un clip preferă ca acesta să fie optimizat pe verticală.

Etichete:

clipuri verticale, Vertical video

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă