Povești în poveste

26 Apr 2019

Vorbeam curând de clipurile scurte, de 6 secunde, care pot însemna un excelent “cârlig” pentru cei care vor să folosească o campanie de marketing video pentru a vinde un produs. De partea cealaltă, un videoclip mai lung poate avea o la fel de mare însemnătate. Ne referim la clipuri de până în 5 minute. Acestea sunt, mai degrabă, folosite pentru a insera un produs într-o poveste. Iar povestea poate fi cea a celui care vinde sau fabrică respectivul produs.

Ei bine, în aceste campanii target-ul nu este doar pe produs, ci pe construirea unei imagini în care, totuși, produsul să fie în centru. Însă până să ajungi la vânzare, produsul trece prin anumite etape. Iar aceste etape au drept protagoniști oamenii care lucrează pentru ca totul să meargă bine. Poveștile acestora, povestea mediului în care se naște acel produs se pot “spune” pe cameră. Astfel, consumatorul ajunge să cunoască mai bine subiectul principal.

Prin intermediul acestui clip se creează astfel o legătură specială între consumatorul final și produs, pe baza imaginilor. Evident, acestea trebuie alese cu grijă, pentru că fiecare cadru poate fi o poveste în sine. În acest clip, pe lângă reprezentanții companiei care vinde, poate fi inclus și un influencer, menit să introducă în poveste toate elementele. Accentul pe componenta umană a companiei poate crește în acest fel.

Etichete:

campanie de marketing video, campanii media, clipuri business, clipuri scurte, video marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă