În trend - campaniile de marketing pentru e-comerț

23 Mar 2020

Criza declanșată de Covid-19 impactează și industria de marketing video. Și în bine, dar și în rău. Dacă e să dăm veștile rele înainte, încasările celor care se ocupă cu marketing-ul pentru turism vor scădea cu aproximativ 20% în primul trimestru al acestui an. Este ușor de înțeles, pentru că oamenii sunt mai rezervați în a-și găsi un concediu pentru vara care vine.

Vestea bună vine pentru cei care promovează prin diverse campanii magazinele online. Distanțarea socială impusă de răspândirea Coronavirusului duce tot mai mulți consumatori spre e-comerț. Au apărut deja și statistici în acest sens. Astfel, 50% dintre chinezi și 31% dintre italieni au declarat că vor cumpăra mult mai frecvent de pe internet. Procentele cele mai importante s-au înregistrat în Vietnam (57%) și India (55%).

Va fi o creștere importantă, pentru că și numărul consumatorilor din aceste țări este uriaș. Să ne gândim doar că India și China împreună au 2.8 miliarde de locuitori. O altă piață importantă, care ar putea fi “exploatată” foarte bine de cei care gândesc campanii video de marketing este cea din Statele Unite ale Americii. În această perioadă, afacerile cu livrările de bunuri de folosință zilnică la domiciliu a explodat. Aplicațiile care oferă acces spre astfel de servicii au crescut în martie, față de februarie, cu 218%. Astfel, campaniile de maketing cu video content bine țintite vor aduce succes.

Etichete:

campaniile de marketing, e-comerț, e-comerț covid

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă