Schimbări în comportamentul de consum video

11 May 2019

Campaniile de marketing care se bazează pe video content pot lua o altă turnură în acest an. Clienții trebuie să se adapteze la noile comportamente de consum ale celor care urmăresc videoclipuri. Cum se știe, Youtube este principalul canal de difuzare pentru campaniile video. Succesul pare garantat, dacă se urmează anumiți pași, pe care i-am analizat în alte articole de pe acest blog.

Totuși, apar noutăți și în cazul consumatorilor de Youtube. Live stream-urile sunt din ce în ce mai urmărite. De altfel, o statistică arată că din cele mai vizionate 100 de live stream-uri, 60 s-au desfășurat în ultimii doi ani. Lansarea Falcon Heavy, construită de compania lui Elon Musk, a strâns peste 2.3 milioane de oameni care s-au uitat simultan la acest eveniment, pe Youtube. Live stream-urile pot fi folosite de companii pentru a-și lansa produsele, pentru a le explica, pentru a promova anumite actualizări ale acestora.

Tot Youtube a înregistrat o mișcare interesantă. Video content-ul local a ajuns să fie transferat la scară largă. Un clip bine făcut, despre o fabrică mică, despre o afacere locală cu un subiect interesant, despre un personaj care are o idee briliantă sau despre un produs-minune poate cuceri repede consumatorii de conținut video.

O altă schimbare dezvăluită de statisticile Youtube a fost remarcată în cazul personajelor care apar în diverse campanii video. Diferența dintre vedetele tradiționale și noile staruri ale internetului începe să se evapore. Până la urmă, este un lucru normal. Cei din urmă știu mai bine cum să atragă consumatorii de video content, au mișcări bine gândite, în timp ce actorii sau muzicienii consacrați se bazează, în special, pe șarmul personal. Astfel, oamenii din spatele campaniilor video trebuie să se gândească bine cine va fi imaginea care va da strălucire clipurilor.

Sursa: Think with Google

Etichete:

campanii videomarketing, video content, video marketing

Vă recomandăm să parcurgeți și:Simulator Ofertă